Суббота, 04.05.2024
school8.at.ua
Меню сайта
Форма входа
19:21

Трипільська культура презентація скачать

Трипільська культура презентація

Презентация на тему Трипільська культура.
Презентацию на тему Трипільська культура можно скачать абсолютно бесплатно на нашем сайте. Предмет презентации : История. Красочные слайды и илюстрации помогут вам заинтересовать своих одноклассников или аудиторию. Для просмотра содержимого презентации воспользуйтесь плеером, или если вы хотите скачать презентацию - нажмите на соответствующий текст под плеером. Презентация содержит 7 слайдов. Слайды презентации. Розташування Трипільців Відкритя трипільської культури Робота трипільців Культура трипільців Занепад Трипільців Трипільці у сучасному світі.

Відритя трипільської культури. Трипільська культура - це археологічна культура енеоліту (мідно-кам’яна епоха, відкрита у 90-ті роки 19 сторіччя у селі Трипілля на Київщині археологом Вікентієм Хвойкою. Вона поширювалась на території: Лісостепове Правобережжя, Наддністров’я, Прикарпаття, пізніше – Волинь, Степове Причорномор’я. Носії цієї культури підтримували зв’язки з племенами з Байкалу та Подунав’я. Це була система господарств, топографії поселень, які відрізнялись декоративним розписом будинків. Трипільській культурі був притаманний орнаментальний мотив, розмальована кераміка, весільна і поховальна обрядовість. Мешкали трипільці поблизу річок в одно- чи двоповерхових будинках з глини на дерев’яному каркасі, прямокутної форми, покритих соломою.

Трипільці винайшли плуг і колесо, одомашнили бика і коня, навчилися їздити верхи, освоїли ткацтво. Основна їхня діяльность - зернове землеробство, знаряддя праці. Вони перші в Україні почали використовувати мідь, виплавляли і кували її. На високому рівні у них було прядіння і ткацтво, керамічне виробництво. Культура трипільців найчастіше представлена виробами розписної кераміки. Основними елементами орнаментів були спіралі, зиґзаґи, смуги та зображення людей та тварин (собак, биків, кіз, птахів, риб). На межі 3-4 тисячоліття до нашої ери трипільська культура занепадає, припиняється життя на багатьох трипільських поселеннях. Вони були раптово винищені іншими племенами.

Про це свідчать археологічні знахідки: залишена глина зі слідами жіночих пальців, яка приготовлена для ліплення посуду, житло попалене. Наявність мальованого трипільського посуду серед комплексів шнурової кераміки свідчить про те, що трипільці не загинули остаточно, а змішалися з новою післятрипільською культурою. Трипільці у сучасному світі. У сучасному гончарстві, вишивках, килимах, різьбленні, розписах зберігається чимало типових елементів трипільського орнаментально-декоративного мистецтва.



Трипільська культура презентація

Трипільська культура презентація



Похожие материалы:
Поиск
Календарь
«  Октябрь 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
school8.at.ua © 2024 Карта сайта
uCoz